Guust Flater Index

Op deze site
  Personen
  Onderwerpen
  Verhalen
  Albums
  Plaatjes
  Links
  Gastenboek
  English

Guust Flater

Guust Flater is een stripverhaal over een onhandige, luie, maar ook inventieve kantoorhulp die werkt op de redactie van het stripweekblad Robbedoes. Op het kantoor doet Guust alles behalve werken. Zijn favoriete hobby is slapen. Zijn bazen Kwabbernoot en Pruimpit hebben hem al op de vreemdste plekken slapend aangetroffen: in een kast, op de wc's, in het archief en natuurlijk op zijn bureau. Guust is ook dol op uitvinden. Heel af-en-toe verbetert hij daarmee de wereld maar meestal brengen zijn krankzinnige uitvindingen zijn omgeving tot wanhoop.

De strip Guust Flater is bedacht, geschreven en getekend door de Belgische striptekenaar André Franquin (1924-1997), die onder andere ook de Marsupilami heeft bedacht en lang heeft gewerkt aan de stripreeks Robbedoes en Kwabbernoot. De reeks is vertaald in diverse talen. Toen in 1994 een populariteitsverkiezing werd gehouden, bleek Guust Flater de meest populaire stripreeks en de meest populaire stripfiguur onder Nederlandse Internetgebruikers.

Deze site bevat een overzicht van de diverse genummerde verhalen van Guust Flater. Er zijn overzichten van hoofdpersonen, onderwerpen, verhalen en albums. Bij sommige figuren en onderwerpen zijn plaatjes opgenomen. Er is ook een lijst beschikbaar met links naar andere sites over Guust Flater.


25 november 2023: nieuw album Flater slaat weer toe! (Le retour de Lagaffe) van tekenaar Delaf
Created: March 1994. Last update: November 25, 2023. erikt(at)xs4all.nl